Laadpaal Zuidveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Zuidveen aan huis. Met behulp van een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.4 1st & Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op EVPlan.nl vind je handige informatie over populaire laadpunten, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €985.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zuidveen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Zuidveen kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Daarbij is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Zuidveen. Of klik door voor meer informatie over Laadpassen vergelijken.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zuidveen kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting werkt met de standaardaansluiting van 230V. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Zuidveen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Ook moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Verder oogt het een stuk georganiseerder en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Zuidveen.

Enkel of dubbel laadstation
Je hebt de keuze uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Zuidveen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €825 tot €3075. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook onderscheiden we slimme systemen met snufjes als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zuidveen.

Laadpaal typeLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€535- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €645
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €755
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€875- €955
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zuidveen komen uit tussen de €300 en ongeveer €2050. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €5,00 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind ervaren installateurs uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1122 km per maand. Op basis van dit gemiddelde begroten we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zuidveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€134,64€1615,68
Elektrisch€0,044€49,37€592,42
Besparing€0,076€85,27€1023,26
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Steenwijkerland

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Zuidveen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken facetten als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info is beschikbaar gesteld op www.steenwijkerland.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Stekkers.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Zuidveen zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,285 tot €0,615 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht check je de openbare laadstations in Zuidveen. Op deze site vind je ook oplaadpunten en installateurs in Basse, Steenwijkerwold, Marijenkampen, Willemsoord en De Pol.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zuidveen-8343

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor werknemers en klanten. Betreft het een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €975 en €2000. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het type en model (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Energiedirect, Eneco, NLE, Essent en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,60 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost circa €9,50 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Zuidveen bevestigt het laadstation aan de muur of installeert het op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zuidveen kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1000. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de populaire elektrische auto’s in Zuidveen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Steenwijkerland biedt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of deze laadpaal niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.steenwijkerland.nl.

Plaats een reactie