Laadpaal Dinteloord

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Dinteloord aan huis. D.m.v. een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over meerdere type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €975.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Dinteloord

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de BMW i4 kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Dinteloord kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Ook is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? Hierbij delen we inhoudelijke informatie en tips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Dinteloord. Zie ook onze informatie over Energieleverancier.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Dinteloord kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting functioneert met de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Dinteloord. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Dinteloord.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan 2 types: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder vind jij extra uitleg over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Dinteloord vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €825 tot en met €3375. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook heb je de keuze uit slimme palen met mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Dinteloord.

Laadstation typeVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€515- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€515- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€655- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €965
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Dinteloord komen uit tussen de €450 en €1900. Dit wordt grotendeels bepaalt door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Optioneel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €7,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gast Tarief instellen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek ervaren installatiebedrijven uit jouw streek.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1044 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Dinteloord):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,135€140,94€1691,28
Elektrisch€0,047€49,07€588,82
Besparing€0,088€91,87€1102,46
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Steenbergen

Een elektrische auto gekocht, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Dinteloord aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor relevante zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Alle details is beschikbaar op www.gemeente-steenbergen.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpaal installatie.

Kaart met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Dinteloord zijn er veel. Iedereen kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten lopen uiteen tussen de €0,275 en €0,570 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart zie je alle openbare laadstations in Dinteloord. Op deze site vind je ook laadzuilen en verkopers in Lepelstraat, Halsteren, De Heen, Putte en Ossendrecht.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden dinteloord-4671

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €800 – €2175. De kosten van het hele pakket wordt bepaald door welk merk je kiest (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Essent, Budget energie, NLE, Energiedirect, Eneco en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,85 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €9,90 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in je stroomkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Dinteloord plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Dinteloord kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1050. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door de Europese merken. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Dinteloord zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Steenbergen verschaft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de paal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Bekijk ook www.gemeente-steenbergen.nl.

Plaats een reactie