Laadpaal IJhorst

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in IJhorst aan huis. Door middel van een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is erg goedkoop. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over betrouwbare type laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €925.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen IJhorst

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals een Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal IJhorst kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Verder is het vele malen goedkoper dan onderweg laden. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bieden wij bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in IJhorst. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrische auto verzekering.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation IJhorst kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in IJhorst. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Ook moet ook opgemerkt worden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer is het een strakker geheel en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in IJhorst.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand vind jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur IJhorst vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €725 tot +/- €3100. De kosten worden tot stand door o.a. het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met extra mogelijkheden als Autostart die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal IJhorst.

Laadpaal typeLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€530- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€685- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €1055
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere opties: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in IJhorst bedragen tussen de €320 en €1950. Dit hangt vooral af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Informatie over laadpassen
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk erkende installateurs uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1035 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we wat je kunt besparen. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in IJhorst):

 • Benzine rijden 2023: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,045/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,125€129,38€1552,50
Elektrisch€0,045€46,58€558,90
Besparing€0,080€82,80€993,60
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Staphorst

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in IJhorst aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als bereikbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie is te vinden op www.staphorst.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Duurzame mobiliteit.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (november 2023)

Laadstations in IJhorst zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Het is relatief wel duur. De onkosten bedragen tussen de €0,295 en €0,570 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in IJhorst. Vergelijk ook oplaadplekken en installateurs in Rouveen, Rogat, Nijeveen, Wanneperveen en Nieuw-Balinge.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ijhorst-7955

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een pand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis en laten installeren varieert qua prijs tussen de €1025 en €2525. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het type laadpaal (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Essent, NLE, Energiedirect, Budget energie, Engie en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,80 p/100 km. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost je al snel €9,85 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in IJhorst monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in IJhorst kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €1050. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in IJhorst kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Staphorst verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of het oplaadpunt vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.staphorst.nl.

Plaats een reactie