Laadpaal Rouveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een privé laadpaal in Rouveen aan huis. D.m.v. een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus & Lucid Air Pure. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Hier lees je waardevolle informatie over meerdere laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €935.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rouveen

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Rouveen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Evenzeer is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Rouveen. Op EVplan.nl lees je ook meer over Beste elektrische auto.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Rouveen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Rouveen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Rouveen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Rouveen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 tot +/- €3350. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme systemen met extra extra’s als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Rouveen.

Type laadpaalVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€500- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€685- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €975
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Rouveen liggen tussen de €370 & €2200. Dit hangt af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,00 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal populaire verkooppunten uit jouw gemeente.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1034 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan calculeren we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rouveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€124,08€1488,96
Elektrisch rijden€0,044€45,50€545,95
Besparing€0,076€78,58€943,01
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Staphorst

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Rouveen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor variabelen als vindbaarheid en veiligheid. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo kun je terugvinden op www.staphorst.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Milieu.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Rouveen zijn elke dag werkzaam. Iedereen kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,270 tot wel €0,585 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Rouveen. Doorzoek daarnaast laadzuilen en leveranciers in Rogat, Nijeveen, Wanneperveen, Nieuw-Balinge en Tiendeveen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rouveen-7954

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een kantoor of bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief de installatieservice kost tussen de €1050 – €2000. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het type en model (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Essent, Engie, Eneco, NLE, Energiedirect en Vandebron, PowerPeers, Pure energie, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,00 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €9,95 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Rouveen zet het laadstation vast tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Rouveen kan dit uit handen nemen. De totale onkosten zijn zo’n €950. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Rouveen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Staphorst heeft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.staphorst.nl.

Plaats een reactie