Laadpaal Rogat

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een privé laadpaal in Rogat aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Aiways U5 of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker check je praktische informatie over populaire soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €925.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rogat

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV als onder andere de Aiways U5 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Rogat kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je kunt rekenen op een goede actieradius. Overigens is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop bieden wij bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Rogat. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Rogat kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie functioneert met de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Rogat. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Rogat.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Rogat vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €650 tot en met €3000. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien zijn er slimme laadpunten met toffe features als Autostart die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Rogat.

Laadstation typeLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€540- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€530- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€650- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€855- €1060
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2022
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Rogat komen uit tussen de €360 – €1850. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €5,75 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind goede installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1033 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers verwachten we wat je kunt besparen. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rogat):

 • Benzine rijden 2022: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€118,80€1425,54
Elektrisch rijden€0,043€44,42€533,03
Besparing€0,072€74,38€892,51
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Meppel

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Rogat aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij factoren als vindbaarheid en veiligheid. Elke bewoner kan hier gebruik van maken. Updates en informatie kun je terugvinden op www.meppel.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Zero Emission.

Openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in Rogat zijn 24/7 actief. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De onkosten variëren tussen de €0,280 en €0,585 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart check jij de openbare laadstations in Rogat. Vind ook oplaadplekken en leveranciers in Nijeveen, Wanneperveen, Nieuw-Balinge, Tiendeveen en Stuifzand.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rogat-7949

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €975 & €2025. De definitieve prijs hangt vooral af van het type laadpaal (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Budget energie, NLE, Essent, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,55 p/100 km. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost je al snel €9,60 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Rogat zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Meestal is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse EV’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Rogat zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor zijn circa €1000. Goed om te weten: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. De favoriete elektrische auto’s in Rogat dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Meppel verstrekt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen. Zie ook www.meppel.nl.

Plaats een reactie