Laadpaal Rottevalle

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Rottevalle aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Middels onze vergelijker check je uitgebreide informatie over velerlei type laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €920.
 • Een laadstation bij de woning kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rottevalle

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV zoals een Hyundai Kona Electric 64 kWh is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Rottevalle kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? In onze keuzehulp kan je aan de slag met inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Rottevalle. Op EVplan.nl lees je ook meer over Actieradius.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Rottevalle kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een vrijstaande paal. Verder zijn er geen verschillen. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt hierin investeren en dit laten aanleggen door een elektricien in Rottevalle. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens ziet het er wat netter uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Rottevalle.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij tref je extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Rottevalle vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 tot en met €3450. De prijs wordt bepaald door het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens onderscheiden we slimme systemen met speciale snufjes als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Rottevalle.

Type stationCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€515- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€545- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€825- €1000
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Ook interessant: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Rottevalle variëren van €380 en +/- €1800. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €6,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check erkende deskundigen die werken in je omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1057 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rottevalle):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€142,70€1712,34
Elektrisch€0,047€49,68€596,15
Besparing€0,088€93,02€1116,19
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Smallingerland

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Rottevalle aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor factoren als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details kan je lezen op www.smallingerland.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpalen vergelijken.

Openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Rottevalle zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten wisselen tussen de €0,270 tot wel €0,595 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje zie jij alle openbare laadstations in Rottevalle. Op deze site vind je ook laadplekken en installateurs in De Tike, Opeinde, Nijega, De Veenhoop en Smalle Ee.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rottevalle-9221

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor personeel of bezoekers. Bezit je een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie zit zo tussen de €925 en €2000. De kosten van het hele pakket wordt bepaald door het soort systeem (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Energiedirect, Budget energie, Eneco, NLE en Pure energie, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,00 per 100 kilometer. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,00 p/100 km. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Rottevalle monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Rottevalle kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €975. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Rottevalle kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Smallingerland biedt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.smallingerland.nl.

Plaats een reactie