Laadpaal De Veenhoop

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in De Veenhoop aan huis. Via jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW i4 & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op deze website lees je handige informatie over populaire type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €960.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen De Veenhoop

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Mercedes EQA gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal De Veenhoop kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in De Veenhoop. Bekijk ook meer info over Zero Emission.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation De Veenhoop kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil werkt met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in De Veenhoop. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Daarbij kan het zijn dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop oogt het minder rommelig en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in De Veenhoop.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur De Veenhoop vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €525 tot €3150. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast zijn er slimme systemen met functies als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal De Veenhoop.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€535- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €630
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€680- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €940
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in De Veenhoop wisselen tussen de €370 en +/- €2200. Dit wordt berekend aan de hand van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,75 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk goede deskundigen in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1053 km per 4 weken. Hiermee verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in De Veenhoop):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,115€121,10€1453,14
Elektrisch rijden€0,043€45,28€543,35
Besparing€0,072€75,82€909,79
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Smallingerland

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in De Veenhoop aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als vindbaarheid en parkeerdruk. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Meer details is ook te lezen op www.smallingerland.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektriciteitsnet.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in De Veenhoop vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een EV mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten variëren tussen de €0,255 tot wel €0,580 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart bekijk je de openbare laadstations in De Veenhoop. Vergelijk ook oplaadplekken en verkooppunten in Smalle Ee, De Wilgen, Boornbergum, Kortehemmen en Drachten-Azeven.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden de-veenhoop-9215

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor personeel of bezoekers. Bezit je een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal aan huis kopen incl. de benodigde installatie zit qua kostprijs tussen de €1000 & €2400. Het hele prijskaartje hangt af van het type laadstation (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Essent, Eneco, Energiedirect, NLE en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,05 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,00 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in De Veenhoop zet het als wallbox tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in De Veenhoop zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor liggen rond de €1075. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste beschikbare elektrische auto’s in De Veenhoop dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Smallingerland biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.smallingerland.nl.

Plaats een reactie