Laadpaal Geleen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Geleen aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of Lucid Air Pure. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Hier bekijk je uitgebreide informatie over meerdere soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €965.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Geleen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Geleen kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder bieden wij handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Geleen. Zie ook aanvullende informatie over Duurzame mobiliteit.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Geleen kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation draait op de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Geleen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast ligt de kabel niet zo in het zicht en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Geleen.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Geleen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €550 tot +/- €3000. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met extra functies als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Geleen.

Type laadpaalLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€540- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €645
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€680- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €935
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Geleen bedragen tussen de €390 en +/- €2125. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas
Bij steeds meer services wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €3,00 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk de beste verkooppunten uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1077 km (maandelijks). Met dit getal begroten we welke besparing er mogelijk is. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Geleen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€113,09€1357,02
Elektrisch€0,041€44,16€529,88
Besparing€0,064€68,93€827,14
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sittard-Geleen

Een elektrische auto gekocht, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Geleen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij facetten als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.sittard-geleen.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Betrouwbare laadpassen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Geleen zijn er veel. Iedereen met een laadpas kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten variëren tussen de €0,275 en €0,565 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Geleen. Vind ook laadzuilen en verkooppunten in Puth, Windraak, Munstergeleen, Guttecoven en Einighausen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden geleen-6163

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Gaat het om een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €925 – €2125. De totale investering komt tot stand door welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Essent, NLE, Eneco, Energiedirect en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,30 p/100 km. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost circa €9,70 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Geleen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Geleen kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service zijn circa €875. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Geleen dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Sittard-Geleen verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.sittard-geleen.nl.

Plaats een reactie