Laadpaal Laag Zuthem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Laag Zuthem aan huis. Middels een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + Renault Twingo Electric. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina lees je praktische informatie over diverse type laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €935.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Laag Zuthem

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals de Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Laag Zuthem kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Tevens is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp bespreken we bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Laag Zuthem. Zie ook onze informatie over Elektrische auto prive rijden.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Laag Zuthem installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation draait op de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Laag Zuthem. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Verder ziet het er wat netter uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Laag Zuthem.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij lees jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Laag Zuthem vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €900 tot +/- €3000. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook kan je kiezen voor slimme opladers met extra functies als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Laag Zuthem.

Laadpaal typeVermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€520- €605
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€650- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€835- €1050
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Laag Zuthem liggen tussen de €440 en ongeveer €1800. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €5,75 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal populaire installateurs uit jouw omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1053 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Laag Zuthem):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€110,57€1326,78
Elektrisch rijden€0,041€43,17€518,08
Besparing€0,064€67,39€808,70
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Raalte

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Laag Zuthem aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals bereikbaarheid en geschatte drukte. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie is ook gepubliceerd op www.raalte.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Bijtelling EV’s.

Openbare laadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Laag Zuthem vind je op steeds meer plekken. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De tarieven bedragen tussen de €0,245 tot wel €0,615 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder vind je de openbare laadstations in Laag Zuthem. Bekijk ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Wittelte, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Wapse en Diever.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden laag-zuthem-8055

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €950 & €2200. De definitieve prijs hangt af van het type laadstation (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Energiedirect, Engie, Essent, Budget energie en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €10,05 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Overijssel.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Laag Zuthem bevestigt het laadstation aan de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Laag Zuthem kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €1075. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Laag Zuthem dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Raalte biedt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of het oplaadpunt vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.raalte.nl.

Plaats een reactie