Laadpaal Heteren

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een handige laadpaal in Heteren aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mercedes EQA of Skoda Enyaq iV 80X. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl tref je extra informatie over meerdere laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €980.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heteren

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Heteren kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Op deze pagina bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden m.b.t. laadpaal laten installeren in Heteren. Of klik door voor meer informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Heteren kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation werkt met de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Heteren. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Als laatste kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Evenzeer oogt het minder rommelig en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Heteren.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij vind jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Heteren vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €550 en €3375. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme stations met mogelijkheden als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Heteren.

Laadpaal typeVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€515- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€870- €950
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Heteren liggen tussen de €410 & €1900. Deze prijs komt tot stand door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €3,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk de beste verkooppunten uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1026 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heteren):

 • Benzine rijden 2023: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,042/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€112,86€1354,32
Elektrisch rijden€0,042€43,09€517,10
Besparing€0,068€69,77€837,22
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Overbetuwe

Een elektrische auto gekocht, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Heteren aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij factoren als toegankelijkheid en veiligheid. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Updates en informatie vind je op www.overbetuwe.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrisch of benzine.

Openbare oplaadpunten in de regio (december 2023)

Laadstations in Heteren nemen in rap tempo toe. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven schommelen tussen de €0,240 tot €0,605 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht doorzoek je de openbare laadstations in Heteren. Vergelijk ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Driel, Lent, Elst, Wamel en Beneden-Leeuwen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heteren-6666

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing kost +/- tussen de €825 & €2400. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, NLE, Essent en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost je al snel €9,85 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Heteren zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Heteren zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €850. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit de Europese Unie. De meeste gangbare elektrische auto’s in Heteren kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Overbetuwe heeft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen. Zie ook www.overbetuwe.nl.

Plaats een reactie