Laadpaal Silvolde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Silvolde aan huis. Middels jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw MG ZS EV of Skoda Enyaq iV 80X. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over betrouwbare soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €915.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Silvolde

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen zoals de Volkswagen ID.4 1st is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Silvolde kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Ook is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? Hieronder bespreken we bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Silvolde. Zie ook onze informatie over Voordeligste elektrische auto.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Silvolde kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting functioneert met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Silvolde. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij heb je geen rommelige hangende kabels en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Silvolde.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder lees je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Silvolde vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €525 tot €3425. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien zien we steeds meer slimme opladers met leuke snufjes als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Silvolde.

Soort laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€550- €645
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€540- €640
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€655- €800
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€870- €920
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Silvolde komen uit tussen de €350 en ongeveer €2200. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij steeds meer services wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €7,00 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind betrouwbare leveranciers uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1101 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat je kunt besparen. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Silvolde):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€110,10€1321,20
Elektrisch rijden€0,040€44,04€528,48
Besparing€0,060€66,06€792,72
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oude IJsselstreek

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Silvolde aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Alle info is terug te lezen op www.oude-ijsselstreek.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Zero Emission.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Silvolde vind je op steeds meer plekken. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven schommelen tussen de €0,295 tot wel €0,585 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Silvolde. Vind ook oplaadpunten en verkooppunten in Terborg, Heelweg, Westendorp, Varsseveld en Wijnbergen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden silvolde-7064

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een kantoorpand met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie kost tussen de €850 – €2350. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals NLE, Budget energie, Eneco, Essent, Engie en Oxxio, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,60 p/100 km. Goed om te weten: een benzineauto kost al gauw €10,15 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Silvolde monteert het als wallbox of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Silvolde kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten liggen rond de €800. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. Veel van de bekende elektrische auto’s in Silvolde beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Oude IJsselstreek verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.oude-ijsselstreek.nl.

Plaats een reactie