Laadpaal Deursen-Dennenburg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Deursen-Dennenburg aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Porsche Taycan 4S. Niet meer wachten op een vrije plek en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op dit portaal check je praktische informatie over geschikte soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €925.
 • Een particulier laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Deursen-Dennenburg

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Tesla Model 3 Standard Range Plus is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Deursen-Dennenburg kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Overigens is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop vind je handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Deursen-Dennenburg. Zie ook onze informatie over Bijtelling.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Deursen-Dennenburg kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig dit laten aanleggen door een elektricien in Deursen-Dennenburg. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Deursen-Dennenburg.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij lees je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Deursen-Dennenburg vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €925 t/m €3200. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zijn er slimme laadpunten met extra opties als gezichtsherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Deursen-Dennenburg.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€500- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€675- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€835- €1010
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Deursen-Dennenburg schommelen tussen de € 310 & €2100. Dit hangt vooral af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Optioneel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €3,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk aangesloten adviseurs uit jouw gemeente.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1163 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Deursen-Dennenburg):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€145,38€1744,50
Elektrisch rijden€0,045€52,34€628,02
Besparing€0,080€93,04€1116,48
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oss

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Deursen-Dennenburg aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en veiligheid. Elke inwoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Updates en informatie is beschikbaar op www.oss.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Smart Charging.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (maart 2024)

Laadstations in Deursen-Dennenburg zijn aanwezig. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven bedragen tussen de €0,270 tot wel €0,620 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Deursen-Dennenburg. Vergelijk ook laadplekken en aanbieders in Berghem, Alem, Velddriel, Hoenzadriel en Kerkdriel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden deursen-dennenburg-5352

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Heb je een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing varieert qua prijs tussen de €900 – €2050. Het tarief wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Budget energie, NLE, Essent, Engie en Oxxio, PowerPeers, Vandebron, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,60 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost circa €10,05 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Groningen.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Deursen-Dennenburg monteert het als wallbox of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Deursen-Dennenburg kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan zijn zo’n €1025. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese merken. De meeste favoriete elektrische auto’s in Deursen-Dennenburg dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Oss verstrekt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.oss.nl.

Plaats een reactie