Laadpaal Westerlee

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Westerlee aan huis. Via een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge & Audi e-tron S 55 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Op dit portaal lees je bruikbare informatie over verschillende soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €980.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Westerlee

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Volkswagen ID.3 Pro S kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Westerlee kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Daarbovenop is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Hierbij bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Westerlee. Zie ook aanvullende informatie over Actieradius.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Westerlee kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Westerlee. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die af-fabriek is geleverd. Eveneens ziet het er wat netter uit en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Westerlee.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand tref je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Westerlee vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €700 tot en met €3100. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme laadpunten met snufjes als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Westerlee.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €600
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€675- €780
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €930
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Westerlee schommelen tussen de € 390 tot €1950. Dit hangt vooral af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €3,75 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal betrouwbare specialisten uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1114 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Westerlee):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€144,82€1737,84
Elektrisch rijden€0,046€51,24€614,93
Besparing€0,084€93,58€1122,91
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oldambt

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Westerlee aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken factoren als bereikbaarheid en doorstroming. Elke bewoner kan hier gebruik van maken. Meer details kan je bekijken op www.gemeente-oldambt.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpalen vergelijken.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (maart 2024)

Laadstations in Westerlee nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven schommelen tussen de €0,235 tot wel €0,565 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Westerlee. Check tevens laadplekken en verkooppunten in Heiligerlee, Winschoten, Oude Pekela, Nieuwe Pekela en Eexterveenschekanaal.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden westerlee-9678

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Heb je een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €900 en €2375. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Eneco, Essent, Energiedirect, NLE en PowerPeers, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,95 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost om en nabij de €10,40 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Groningen.

Hoe werkt de installatie?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Westerlee zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste elektrische auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Westerlee zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €875. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij verschillende merken binnen de EU. Veel populaire elektrische auto’s in Westerlee hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Oldambt heeft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de paal nabij jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.gemeente-oldambt.nl.

Plaats een reactie