Laadpaal Oegstgeest

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Oegstgeest aan huis. Via jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Aiways U5 of Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Hier lees je praktische informatie over diverse laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Extra goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €990.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oegstgeest

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV zoals een MG ZS EV kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Oegstgeest kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een goede actieradius. Ook is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder vind je tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Oegstgeest. Op deze website lees je ook meer over Stekkers.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Oegstgeest kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Oegstgeest. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij is het in de praktijk zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (ofwel een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en profiteer je van een langere levensduur. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Oegstgeest.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand tref je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Oegstgeest vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €650 tot en met €3100. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met extra’s als gezichtsherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Oegstgeest.

Type stationVermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€505- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€515- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€700- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€860- €1065
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oegstgeest liggen tussen de €310 – €1950. De totale kosten hangen af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €3,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk betrouwbare verkooppunten uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1082 km op maandbasis. Hiermee calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oegstgeest):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,130€140,66€1687,92
Elektrisch€0,048€51,94€623,23
Besparing€0,0820€88,72€1064,69
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oegstgeest

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Oegstgeest aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor zaken als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Updates en informatie is beschikbaar op www.oegstgeest.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Milieuvriendelijke EV.

Openbare oplaadpunten vergelijken (april 2024)

Laadstations in Oegstgeest zijn aanwezig. Iedereen met een EV kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven wisselen tussen de €0,280 tot €0,590 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Oegstgeest. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en installateurs in Leiden, Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oegstgeest-2341

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €1025 & €2525. De totale investering wordt bepaald door het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Energiedirect, Eneco, Essent, Budget energie en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,20 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,30 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Oegstgeest monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oegstgeest zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €900. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Oegstgeest kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Oegstgeest verstrekt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Zie ook www.oegstgeest.nl.

Plaats een reactie