Laadpaal Voorschoten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Voorschoten aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW i4 of DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op dit portaal lees je praktische informatie over meerdere laadpalen, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €905.
 • Een laadstation op eigen grond kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Voorschoten

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Voorschoten kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Verder is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina check je belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Voorschoten. Zie ook onze informatie over Laadpassen vergelijken.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Voorschoten kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant draait op de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Voorschoten. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Voorschoten.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Voorschoten vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €575 en €3275. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met features als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Voorschoten.

Type stationLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€535- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€675- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€855- €1075
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Voorschoten schommelen tussen de € 400 en plus minus €2000. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Vaak wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €2,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal erkende specialisten uit jouw gemeente.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1077 kilometer per 4 weken. Met dit getal verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Voorschoten):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,105€113,09€1357,02
Elektrisch€0,043€46,31€555,73
Besparing€0,0620€66,77€801,29
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Voorschoten

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Voorschoten aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij factoren als vindbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie is beschikbaar op www.voorschoten.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Betrouwbare elektrische auto.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Voorschoten vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen bedragen tussen de €0,260 – €0,600 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder bekijk je de openbare laadstations in Voorschoten. Op deze site vind je ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Hillegom en Lisse.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden voorschoten-2251

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Jouw eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €900 en €2525. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Essent, NLE, Energiedirect, Budget energie, Engie en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,00 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Voorschoten monteert het als wallbox of op een montagepaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Voorschoten kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service zijn zo’n €900. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. De gangbare elektrische auto’s in Voorschoten beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Voorschoten verstrekt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.voorschoten.nl.

Plaats een reactie