Laadpaal Noordwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Noordwijk aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born & Kia e-Soul 64 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl tref je bruikbare informatie over diverse type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €925.
 • Jouw eigen laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Noordwijk

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de MG ZS EV kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Noordwijk kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Noordwijk. Bekijk ook meer info over Elektrisch v.s. benzine.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Noordwijk kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation is compatibel met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Noordwijk. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Noordwijk.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder lees je extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Noordwijk vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 tot en met €3000. Het prijskaartje hangt met name af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop zijn er slimme systemen met toffe extra’s als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Noordwijk.

Laadpaal typeVermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€515- €650
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€665- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€860- €940
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Noordwijk liggen tussen de €330 tot €2200. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €4,25 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gastgebruik toestaan.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk populaire installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1074 kilometer per 4 weken. Met dit getal checken we met welke kosten je rekening moet houden. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Noordwijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€155,73€1868,76
Elektrisch€0,040€42,96€515,52
Besparing€0,1050€112,77€1353,24
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noordwijk

Een elektrische auto gekocht, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Noordwijk aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken relevante zaken als zichtbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo is ook gepubliceerd op www.noordwijk.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Onderhoud EV’s.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Noordwijk zijn er voldoende. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen schommelen tussen de €0,260 tot €0,585 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Noordwijk. Check tevens oplaadpunten en verkopers in Hillegom, Lisse, Haarlemmermeer, Heemstede en Bloemendaal.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden noordwijk-2201

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €950 en €2075. De definitieve prijs wordt bepaald door welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Budget energie, Essent, Engie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 p/100 km. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €10,25 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Noordwijk plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Noordwijk kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1100. Disclaimer: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. De populaire elektrische auto’s in Noordwijk beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Noordwijk verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.noordwijk.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie