Laadpaal Burdaard

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Burdaard aan huis. Door middel van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW iX3 en/of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl zoek je extra informatie over verschillende type laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €950.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Burdaard

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Mini Electric kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Burdaard kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een 100% actieradius. Verder is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij vind je bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Burdaard. Zie ook onze informatie over Elektriciteitsnet.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Burdaard kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem functioneert met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Burdaard. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien is het goed om je te bedenken dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Burdaard.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand lees je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Burdaard vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €925 tot +/- €3375. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens zien we steeds meer slimme stations met toffe features als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Burdaard.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€515- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€845- €930
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Burdaard bedragen tussen de €450 en +/- €1925. Dit is afhankelijk van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €3,00 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check aangesloten installateurs in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1157 kilometer per maand. Op basis daarvan berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Burdaard):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,100€115,70€1388,40
Elektrisch€0,040€46,28€555,36
Besparing€0,060€69,42€833,04
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Burdaard aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als bereikbaarheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.noardeast-fryslan.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Laadpaal plaatsen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Burdaard zijn er voldoende. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,290 tot €0,605 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Burdaard. Vergelijk ook oplaadpunten en aanbieders in De Falom, Broeksterwâld, Jannum, Sibrandahûs en Rinsumageast.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden burdaard-9112

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor je personeel en relaties. Heb je een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost tussen de €750 & €2525. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Engie, Budget energie, NLE, Eneco en Vandebron, Oxxio, Pure energie, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,35 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €9,70 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Burdaard zet het als wallbox tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Burdaard kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €925. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel gangbare elektrische auto’s in Burdaard zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Noardeast-Fryslân verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Bekijk ook www.noardeast-fryslan.nl.

Plaats een reactie