Laadpaal Broeksterwâld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een handige laadpaal in Broeksterwâld aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi Q4 Sportback e-tron of bijvoorbeeld de Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina tref je extra informatie over diverse laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €960.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Broeksterwâld

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Audi e-tron GT is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Broeksterwâld kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan onderweg laden. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder bieden wij bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Broeksterwâld. Of klik door voor meer informatie over Elektrisch of benzine.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Broeksterwâld kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Broeksterwâld. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Broeksterwâld.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Broeksterwâld vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €750 tot +/- €3250. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien onderscheiden we slimme systemen met features als Autostart die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Broeksterwâld.

Type laadstationLaadvermogenTijd volle batterijOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€520- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€665- €780
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€835- €950
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Broeksterwâld schommelen tussen de € 350 en €1825. Dit hangt vooral af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,50 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal goede specialisten uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1155 km per maand. Met dit aantal kilometers berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Broeksterwâld):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€167,48€2009,70
Elektrisch rijden€0,049€56,60€679,14
Besparing€0,096€110,88€1330,56
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in februari 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Dantumadiel

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Broeksterwâld aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor variabelen als zichtbaarheid en drukte. Elke bewoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie vind je op www.dantumadiel.frl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Voordelige laadpas.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (februari 2024)

Laadstations in Broeksterwâld zijn veel beschikbaar. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen bedragen tussen de €0,270 – €0,595 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart bekijk jij de openbare laadstations in Broeksterwâld. Vergelijk ook oplaadplekken en installateurs in Jannum, Sibrandahûs, Rinsumageast, Damwâld en Dokkum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden broeksterwald-9108

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €1050 en €2375. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het type laadpaal (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, Energiedirect, NLE, Engie en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,75 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzineauto komt uit op zo’n €10,25 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Broeksterwâld monteert het als wallbox of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Broeksterwâld zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €1025. Disclaimer: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij verschillende merken binnen de EU. De meeste populaire elektrische auto’s in Broeksterwâld beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Dantumadiel verschaft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.dantumadiel.frl.

Plaats een reactie