Laadpaal Augsbuurt

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Augsbuurt aan huis. Met behulp van een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.4 1st en/of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over populaire type laadpalen, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €930.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Augsbuurt

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals een Volkswagen ID.4 1st kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Augsbuurt kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een volle accu. Ook is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Op deze pagina delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Augsbuurt. Op deze website lees je ook meer over Beste laadpaal.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Augsbuurt kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem werkt met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Augsbuurt. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Ook is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Augsbuurt.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Augsbuurt vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €925 tot en met €3400. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme systemen met mogelijkheden als Autostart die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Augsbuurt.

Laadstation typeLaadvermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€515- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€670- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €1075
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Augsbuurt bedragen tussen de €310 en +/- €2175. Dit hangt vooral af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij steeds meer services wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €7,25 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind populaire deskundigen uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1092 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat je kunt besparen. Hierbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Augsbuurt):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€158,34€1900,08
Elektrisch€0,049€53,51€642,10
Besparing€0,096€104,83€1257,98
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Augsbuurt aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor aspecten zoals vindbaarheid en drukte. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.noardeast-fryslan.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Hybride auto’s.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2024)

Laadstations in Augsbuurt zijn goed vertegenwoordigd. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten bedragen tussen de €0,285 – €0,605 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Augsbuurt. Bekijk ook laadstations en installatiebedrijven in Kollum, Drogeham, Kootstertille, Twijzelerheide en Twijzel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden augsbuurt-9292

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren kost +/- tussen de €1025 en €2475. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals Engie, Eneco, NLE, Energiedirect, Essent en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,20 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,55 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Augsbuurt monteert het als wallbox of hij komt op een aparte paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne types worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Augsbuurt zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €825. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Augsbuurt zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Noardeast-Fryslân biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of de paal in de buurt van jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.noardeast-fryslan.nl.

Plaats een reactie