Laadpaal Hoogblokland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Hoogblokland aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW i4 & Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over diverse soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €930.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoogblokland

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Dacia Spring Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Hoogblokland kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden rondom laadpaal laten installeren in Hoogblokland. Of klik door voor meer informatie over Beste elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Hoogblokland kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie gaat via een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Hoogblokland. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste moet ook opgemerkt worden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Tevens is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Hoogblokland.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Hoogblokland vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €775 en €3300. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook kan je kiezen voor slimme opladers met toffe snufjes als Autostart die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hoogblokland.

Soort laadstationVermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€510- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€665- €800
3-fase laadpaal22 kW2 uur€845- €960
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoogblokland schommelen tussen de € 400 tot €2075. De totale kosten hangen af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €4,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk goede vakmannen uit jouw streek.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1056 kilometer (maandelijks). Hiermee becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoogblokland):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€105,60€1267,20
Elektrisch€0,040€42,24€506,88
Besparing€0,060€63,36€760,32
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Molenlanden

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Hoogblokland aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als zichtbaarheid en veiligheid. Elke EV-rijder mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo kun je terugvinden op www.molenlanden.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Milieu.

Kaart met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Hoogblokland kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven liggen tussen de €0,280 tot wel €0,565 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Hoogblokland. Vind ook oplaadplekken en aanbieders in Ameide, Meerkerk, Lexmond, Noordeloos en Hoornaar.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoogblokland-4241

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €875 – €2100. De definitieve prijs hangt vooral af van het soort systeem (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, Essent, Energiedirect, NLE, Budget energie en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto kost al gauw €10,35 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Hoogblokland zet het laadstation vast tegen de muur of op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoogblokland kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €1100. Disclaimer: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt vooral gebruikt door merken uit Europa. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Hoogblokland kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Molenlanden biedt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw woning kan komen. Zie ook www.molenlanden.nl.

Plaats een reactie