Laadpaal Beilen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Beilen aan huis. Via een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw MG ZS EV & Porsche Taycan 4S. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over geschikte laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €960.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beilen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de BMW i4 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Beilen kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Bovendien is het stukken betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Beilen. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrische autoverzekering.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Beilen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting kan laden met de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dan jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Beilen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (net als een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Beilen.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Smart functies
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Beilen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €750 en €3225. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme palen met extra extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Beilen.

Soort laadpaalVermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€660- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€855- €970
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Beilen komen uit tussen de €440 en ongeveer €2125. Dit hangt af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €5,50 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk betrouwbare deskundigen uit jouw regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1128 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beilen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€118,44€1421,28
Elektrisch€0,041€46,25€554,98
Besparing€0,064€72,19€866,30
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Midden-Drenthe

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Beilen aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij variabelen als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Iedere woningbezitter kan hier gebruik van maken. Meer details is beschikbaar op www.middendrenthe.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Duurzaam rijden.

Overzicht openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Beilen zijn er veel. Iedereen kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven schommelen tussen de €0,245 tot wel €0,615 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Beilen. Bekijk ook laadstations en leveranciers in Loon, De Wilp, Jonkersvaart, Niebert en Nuis.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beilen-9411

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie zit zo tussen de €1025 en €2050. Het hele prijskaartje hangt vooral af van welk merk je kiest (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Essent, NLE, Engie, Eneco en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost om en nabij de €10,05 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Drenthe.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Beilen bevestigt het laadstation aan de muur of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Beilen kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €1000. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt vooral gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Beilen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Midden-Drenthe verschaft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.middendrenthe.nl.

Plaats een reactie