Laadpaal Leermens

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Leermens aan huis. Middels een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw CUPRA el-Born of Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en het is erg goedkoop. Op deze website lees je extra informatie over meerdere soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €960.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Leermens

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Audi Q4 Sportback e-tron kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Leermens kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Verder is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop delen we inhoudelijke informatie en tips voor laadpaal laten installeren in Leermens. Of klik door voor meer informatie over Duurzaam rijden.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Leermens installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting kan laden met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Leermens. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook is het in de praktijk zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder oogt het netter en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Leermens.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Erg handig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Leermens vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 – €3325. De prijs hangt vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast kan je kiezen voor slimme systemen met extra mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Leermens.

Laadstation typeLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€545- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€695- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €955
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Leermens bedragen tussen de €420 & €1950. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €6,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check aangesloten installatiebedrijven uit jouw streek.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1039 kilometer per maand. Op basis daarvan verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Leermens):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€129,88€1558,50
Elektrisch rijden€0,045€46,76€561,06
Besparing€0,080€83,12€997,44
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Loppersum

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Leermens aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij factoren als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke bewoner kan het gebruiken. Meer details kan je lezen op www.loppersum.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste laadpassen.

Openbare oplaadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Leermens zijn er voldoende. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten wisselen tussen de €0,270 tot €0,580 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Leermens. Doorzoek daarnaast laadstations en verkopers in Oosterwijtwerd, Spijk, Godlinze, Losdorp en Bierum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden leermens-9912

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Beschik je over een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €1000 – €2000. Het hele prijskaartje komt tot stand door het type en model (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Essent, Energiedirect, Engie, NLE, Budget energie en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,05 p/100 km. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €9,75 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Groningen.

Hoe werkt de installatie?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Leermens plaatst het als wallbox aan de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Leermens zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €975. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Leermens zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Loppersum verstrekt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt vlakbij jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.loppersum.nl.

Plaats een reactie