Laadpaal Zoutkamp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een handige laadpaal in Zoutkamp aan huis. Door middel van een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW i4 & Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker lees je handige informatie over populaire soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €965.
 • Een privaat laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zoutkamp

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Mini Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Zoutkamp kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Verder is het stukken betaalbaarder dan laden bij openbare stations. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn situatie? In onze keuzehulp bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Zoutkamp. Zie ook aanvullende informatie over Lease een elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Zoutkamp kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal werkt met de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Zoutkamp. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Tevens oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Zoutkamp.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand tref je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Zoutkamp vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €625 – €3025. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien onderscheiden we slimme laadpunten met leuke functies als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zoutkamp.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€520- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€500- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€675- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€865- €1050
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zoutkamp lopen uiteen tussen de €360 & €2175. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €5,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk de beste specialisten uit jouw gemeente.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1077 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zoutkamp):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€161,55€1938,60
Elektrisch€0,050€53,85€646,20
Besparing€0,100€107,70€1292,40
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Zoutkamp aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken invalshoeken zoals vindbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner mag het gebruiken. Updates en informatie is te vinden op www.hethogeland.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Onderhoud EV’s.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Zoutkamp zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten bedragen tussen de €0,290 tot €0,595 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart vind jij de openbare laadstations in Zoutkamp. Bekijk ook oplaadplekken en leveranciers in Houwerzijl, Ulrum, Westernieland, Pieterburen en Eenrum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zoutkamp-9974

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €900 – €2000. De definitieve prijs komt tot stand door het type en model (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, Eneco, Energiedirect, Engie, Essent en Oxxio, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,30 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €9,95 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Zoutkamp monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zoutkamp kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €1000. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Zoutkamp kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Het Hogeland heeft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie