Laadpaal Eenrum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Eenrum aan huis. Via een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal vind je extra informatie over betrouwbare type laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €965.
 • Een thuis-laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eenrum

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de BMW iX3 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Eenrum kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Ook is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn situatie? Hieronder kan je aan de slag met handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Eenrum. Op EVplan.nl lees je ook meer over Laadpalen vergelijken.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Eenrum kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie draait op de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Eenrum. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop oogt het een stuk georganiseerder en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Eenrum.

Enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Eenrum vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €875 t/m €3250. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens kan je kiezen voor slimme systemen met speciale extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Eenrum.

Laadstation typeCapaciteitTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€525- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€525- €620
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€675- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €1045
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Eenrum schommelen tussen de € 420 en ongeveer €2175. Deze prijs komt tot stand door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €6,25 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk de beste installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1072 km per maand. Op basis daarvan calculeren we wat je kunt besparen. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eenrum):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€134,00€1608,00
Elektrisch€0,045€48,24€578,88
Besparing€0,080€85,76€1029,12
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Eenrum aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze overwegen daarbij aspecten zoals bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Alle details is beschikbaar gesteld op www.hethogeland.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Lease een elektrische auto.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (maart 2024)

Laadstations in Eenrum zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten wisselen tussen de €0,230 en €0,560 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Eenrum. Op deze site vind je ook oplaadpunten en verkooppunten in Warfhuizen, Leens, Zuurdijk, Wehe-den Hoorn en Schouwerzijl.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eenrum-9967

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een privé laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €800 en €2175. De definitieve prijs wordt bepaald door het type laadpaal (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Eneco, NLE, Engie, Energiedirect en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,95 p/100 km. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost je al snel €10,30 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Eenrum zet het als wallbox tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Eenrum kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €925. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. De meeste bekende elektrische auto’s in Eenrum kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Het Hogeland biedt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie