Laadpaal Schouwerzijl

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Schouwerzijl aan huis. Op basis van een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Porsche Taycan 4S. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en de kWh prijs is voordeliger. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over geschikte soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €975.
 • Een privaat laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schouwerzijl

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Schouwerzijl kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop delen we aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in Schouwerzijl. Zie ook aanvullende informatie over Actieradius.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Schouwerzijl kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation functioneert met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Schouwerzijl. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste is het goed om je te bedenken dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Schouwerzijl.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Schouwerzijl vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn heel divers. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €800 tot €3025. De kosten worden tot stand door o.a. het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook onderscheiden we slimme wallboxen en palen met leuke snufjes als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Schouwerzijl.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€500- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €615
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€690- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€840- €1050
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Schouwerzijl wisselen tussen de €440 – €2125. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €6,00 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check populaire vakmannen die werken in je omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1067 kilometer (maandelijks). Hiermee calculeren we wat jouw potentiële besparing is. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schouwerzijl):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,100€106,70€1280,40
Elektrisch€0,040€42,68€512,16
Besparing€0,060€64,02€768,24
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Schouwerzijl aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze analyseren hiervoor facetten als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Alle details kan je lezen op www.hethogeland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen vergelijken.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juni 2024)

Laadstations in Schouwerzijl nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven variëren tussen de €0,240 en €0,585 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart check jij de openbare laadstations in Schouwerzijl. Vergelijk ook laadplekken en installateurs in Mensingeweer, Onderdendam, Saaxumhuizen, Den Andel en Rasquert.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schouwerzijl-9962

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Betreft het een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Jouw eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit zo tussen de €800 & €2075. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het type laadpaal (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Budget energie, Eneco, Essent, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,80 p/100 km. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost je zo’n €9,95 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Groningen.

Hoe werkt de installatie?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Schouwerzijl plaatst het als wallbox aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Schouwerzijl zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €1050. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. De bekende elektrische auto’s in Schouwerzijl hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Het Hogeland heeft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie