Laadpaal Warfhuizen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Warfhuizen aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.4 1st en/of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €900.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Warfhuizen

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Aiways U5 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Warfhuizen kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Daarbovenop is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Warfhuizen. Of klik door voor meer informatie over Voordelige laadpas.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Warfhuizen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting is compatibel met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Warfhuizen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Warfhuizen.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder lees je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Warfhuizen vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €750 tot en met €3325. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zijn er slimme wallboxen en palen met extra functies als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Warfhuizen.

Soort laadpaalLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€540- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €625
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€880- €1065
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Warfhuizen liggen tussen de €310 en plus minus €2175. Dit wordt berekend aan de hand van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €5,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk populaire verkooppunten die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1071 kilometer per maand. Met dit getal calculeren we wat je kunt besparen. In onze calculatie hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Warfhuizen):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,120€128,52€1542,24
Elektrisch€0,044€47,12€565,49
Besparing€0,076€81,40€976,75
Kosten elektrisch vs benzine rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Rijd je een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Warfhuizen aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals toegankelijkheid en doorstroming. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo is ook te lezen op www.hethogeland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Betrouwbare laadpaal.

Openbare laadpunten bekijken (maart 2024)

Laadstations in Warfhuizen zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De tarieven wisselen tussen de €0,280 tot wel €0,595 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart vind je de openbare laadstations in Warfhuizen. Vind ook laadzuilen en installatiebedrijven in Leens, Zuurdijk, Wehe-den Hoorn, Schouwerzijl en Mensingeweer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden warfhuizen-9966

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €825 en €2375. De definitieve prijs wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Eneco, Engie, Essent, Budget energie en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,10 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost circa €9,65 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Warfhuizen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Warfhuizen kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €875. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. De gangbare elektrische auto’s in Warfhuizen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Het Hogeland biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie