Laadpaal Pieterburen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een handige laadpaal in Pieterburen aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Aiways U5 of bijvoorbeeld de Porsche Taycan Cross Turismo. Niet meer wachten op een vrije plek en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website check je handige informatie over geschikte soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €950.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Pieterburen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Mercedes EQA is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Pieterburen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Bovendien is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder kan je aan de slag met tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Pieterburen. Op deze website lees je ook meer over Laadpaal plaatsen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Pieterburen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting gaat via de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Pieterburen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbovenop oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Pieterburen.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan twee types: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check jij meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Pieterburen vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €675 tot +/- €3025. Het prijskaartje hangt met name af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Verder kan je kiezen voor slimme palen met extra functies als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Pieterburen.

Laadpaal typeVermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€880- €930
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede systemen

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere merken: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Pieterburen bedragen tussen de €420 – €1925. De prijs wordt bepaald door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €3,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal betrouwbare installatiebedrijven uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1073 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers checken we met welke kosten je rekening moet houden. In ons geval hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Pieterburen):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€139,49€1673,88
Elektrisch€0,046€49,36€592,30
Besparing€0,084€90,13€1081,58
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Pieterburen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als toegankelijkheid en doorstroming. Elk huishouden mag het gebruiken. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.hethogeland.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische auto prive rijden.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Pieterburen zijn 24/7 actief. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten liggen tussen de €0,255 en €0,600 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht doorzoek jij de openbare laadstations in Pieterburen. Check tevens laadstations en aanbieders in Eenrum, Warfhuizen, Leens, Zuurdijk en Wehe-den Hoorn.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden pieterburen-9968

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €950 & €2025. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Budget energie, NLE, Essent, Energiedirect en Oxxio, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,35 p/100 km. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost al gauw €9,70 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Groningen.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Pieterburen plaatst het als wallbox aan de muur of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Pieterburen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor liggen rond de €825. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. Veel beschikbare elektrische auto’s in Pieterburen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Het Hogeland heeft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie