Laadpaal Ulrum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Ulrum aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Aiways U5 en/of Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze website check je extra informatie over diverse laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €905.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ulrum

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Ulrum kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Tevens is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Ulrum. Zie ook onze informatie over Voordeligste laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Ulrum kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal draait op de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Ulrum. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij moet je opletten dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij oogt het minder rommelig en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Ulrum.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder vind je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Ulrum vergelijken

De kosten van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €775 t/m €3125. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder zien we steeds meer slimme opladers met snufjes als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Ulrum.

Soort laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€525- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€530- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€700- €755
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€845- €960
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ulrum schommelen tussen de € 420 en +/- €1875. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Hedendaags wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €4,75 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk betrouwbare installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1075 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ulrum):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€150,50€1806,00
Elektrisch€0,048€51,60€619,20
Besparing€0,092€98,90€1186,80
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in februari 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Rijd je elektrisch, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Ulrum aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor variabelen als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle details is beschikbaar gesteld op www.hethogeland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Overzicht elektrische auto’s.

Kaart met openbare oplaadpunten (februari 2024)

Laadstations in Ulrum zijn er voldoende. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven schommelen tussen de €0,280 tot wel €0,580 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje vind jij de openbare laadstations in Ulrum. Vind ook laadmogelijkheden en leveranciers in Westernieland, Pieterburen, Eenrum, Warfhuizen en Leens.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ulrum-9971

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief de installatieservice kost tussen de €800 en €2575. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, Eneco, NLE en Pure energie, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,60 per 100 kilometer. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost circa €9,90 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Groningen.

Hoe werkt de installatie?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Ulrum zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Ulrum kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn zo’n €950. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de bekende elektrische auto’s in Ulrum hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Het Hogeland verstrekt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of het laadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen. Zie ook www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie