Laadpaal Tinallinge

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een handige laadpaal in Tinallinge aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of bijvoorbeeld de Ford Mustang Mach-E GT. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker ontdek je praktische informatie over meerdere type laadstations, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €935.
 • Een laadstation bij de woning kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Tinallinge

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pro S kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Tinallinge kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Tevens is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Tinallinge. Op EVplan.nl lees je ook meer over Informatie over elektrisch rijden.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Tinallinge kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal gaat via de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dan de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Tinallinge. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder oogt het netter en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Tinallinge.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand tref je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Tinallinge vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €825 en €3350. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast zien we steeds meer slimme palen met extra mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Tinallinge.

Soort laadpaalLaadvermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€530- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €650
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€660- €770
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €1030
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Tinallinge variëren van €440 – €1825. Dit is afhankelijk van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,25 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check populaire leveranciers in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1061 km per maand. Op basis daarvan berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Tinallinge):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,125€132,63€1591,50
Elektrisch€0,045€47,75€572,94
Besparing€0,080€84,88€1018,56
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Tinallinge aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als vindbaarheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Uitgebreide informatie is terug te lezen op www.hethogeland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrisch of benzine.

Openbare oplaadpunten (maart 2024)

Laadstations in Tinallinge zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten bedragen tussen de €0,235 en €0,600 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart treft jij de openbare laadstations in Tinallinge. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en leveranciers in Baflo, Borgsweer, Termunterzijl, Termunten en Woldendorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden tinallinge-9954

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €925 en €2125. De definitieve prijs wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, NLE, Essent, Eneco, Budget energie en Vattenfall, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,25 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost al gauw €9,75 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Tinallinge monteert het als wallbox of op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Tinallinge kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service zijn zo’n €1125. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Tinallinge zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Het Hogeland heeft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie