Laadpaal Lauwersoog

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een slimme laadpaal in Lauwersoog aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Aiways U5 + Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier lees je extra informatie over betrouwbare laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €920.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lauwersoog

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de CUPRA el-Born kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Lauwersoog kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Daarbij is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij bieden wij bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Lauwersoog. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Lauwersoog kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadzuil werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Lauwersoog. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbovenop ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Lauwersoog.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Lauwersoog vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €625 tot en met €3250. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met innovatieve features als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Lauwersoog.

Soort laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€535- €650
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€655- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€845- €1025
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lauwersoog komen uit tussen de €340 en €2050. Dit is afhankelijk van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementskosten laadpas
Optioneel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk de beste vakmannen uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1079 km (maandelijks). Met dit getal ramen we welke besparing er mogelijk is. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lauwersoog):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,105€113,30€1359,54
Elektrisch€0,041€44,24€530,87
Besparing€0,064€69,06€828,67
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Lauwersoog aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken zaken als zichtbaarheid en of het technisch kan. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.hethogeland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Voordeligste elektrische auto.

Kaart met openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Lauwersoog zijn aanwezig. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven schommelen tussen de €0,230 tot €0,570 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje doorzoek jij de openbare laadstations in Lauwersoog. Check tevens oplaadpunten en aanbieders in Vierhuizen, Zoutkamp, Houwerzijl, Ulrum en Westernieland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lauwersoog-9976

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatie zit zo tussen de €1075 en €2400. De totale investering wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Eneco, Engie, NLE en Vandebron, Oxxio, Pure energie, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,85 p/100 km. Ter vergelijking: een benzineauto kost al gauw €9,55 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Groningen.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Lauwersoog plaatst het als wallbox aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Lauwersoog kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service zijn circa €925. Disclaimer: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Lauwersoog zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Het Hogeland heeft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil in de buurt van jouw woning kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie