Laadpaal Eppenhuizen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Eppenhuizen aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Renault Twingo Electric. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over geschikte type laadpunten, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Extra goedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €945.
 • Een laadstation op eigen grond kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eppenhuizen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Eppenhuizen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Tevens is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Hierbij vind je belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Eppenhuizen. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste laadpas.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Eppenhuizen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting draait op de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Eppenhuizen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien kan het zijn dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Evenzeer is het een strakker geheel en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Eppenhuizen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij lees jij extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Eppenhuizen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €525 – €3025. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met innovatieve functies als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Eppenhuizen.

Laadpaal typeVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€545- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€690- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€870- €1055
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Eppenhuizen liggen tussen de €310 en plus minus €2000. Dit wordt berekend aan de hand van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Tegenwoordig wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,75 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek de beste leveranciers uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1097 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eppenhuizen):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,140€153,58€1842,96
Elektrisch rijden€0,048€52,66€631,87
Besparing€0,092€100,92€1211,09
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in februari 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Eppenhuizen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij zaken als bereikbaarheid en veiligheid. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is ook te lezen op www.hethogeland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Beste laadpaal.

Kaart met openbare oplaadpunten (februari 2024)

Laadstations in Eppenhuizen zijn er voldoende. Iedereen kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,255 en €0,565 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Eppenhuizen. Bekijk ook laadplekken en aanbieders in Kantens, Toornwerd, Westerwijtwerd, Huizinge en Middelstum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eppenhuizen-9996

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit zo tussen de €950 – €2450. Het tarief komt tot stand door welk merk je kiest (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Essent, Engie, NLE, Energiedirect, Eneco en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,70 p/100 km. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €10,30 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Eppenhuizen plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse modellen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Eppenhuizen zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service zijn circa €975. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. De meeste favoriete elektrische auto’s in Eppenhuizen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Het Hogeland heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie