Laadpaal Huizinge

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Huizinge aan huis. Via een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge & Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website check je extra informatie over verschillende type laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €980.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Huizinge

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Huizinge kopen is steeds meer in trek. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Huizinge. Zie ook onze informatie over Accu.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Huizinge installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Huizinge. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Tevens ligt de kabel niet zo in het zicht en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat er een extra stap is als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Huizinge.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Huizinge vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 t/m €3075. Het prijskaartje hangt met name af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme opladers met speciale opties als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Huizinge.

Type stationCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€540- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€545- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€665- €780
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€860- €985
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Huizinge liggen tussen de €380 en €1850. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €4,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek de beste adviseurs uit jouw regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1093 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we welke besparing er mogelijk is. Daarbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Huizinge):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€131,16€1573,92
Elektrisch rijden€0,044€48,09€577,10
Besparing€0,076€83,07€996,82
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in februari 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Loppersum

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Huizinge aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor factoren als vindbaarheid en parkeerdruk. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Alle details is terug te lezen op www.loppersum.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Laadpalen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (februari 2024)

Laadstations in Huizinge nemen in rap tempo toe. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven variëren tussen de €0,275 – €0,620 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Huizinge. Vind ook oplaadpunten en verkooppunten in Middelstum, Warffum, Usquert, Zijldijk en Oldenzijl.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden huizinge-9992

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis inclusief plaatsing varieert qua prijs tussen de €975 en €2075. Het tarief is afhankelijk van het model laadzuil (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Energiedirect, Engie, NLE, Essent en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,90 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzineauto kost al gauw €9,65 p/100 km. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Huizinge plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Huizinge kan dit allemaal regelen. De totale onkosten liggen rond de €975. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste bekende elektrische auto’s in Huizinge kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Loppersum verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt vlakbij jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.loppersum.nl.

Plaats een reactie