Laadpaal Middelstum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Middelstum aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of Ford Mustang Mach-E GT. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina lees je extra informatie over meerdere soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €905.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Middelstum

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Middelstum kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Ook is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Middelstum. Bekijk ook meer info over Elektrisch v.s. benzine.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Middelstum installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal draait op de standaardaansluiting van 230V. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Middelstum. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Daarbij noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de reguliere meegeleverde kabel. Bovendien ligt de kabel niet zo in het zicht en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Middelstum.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden 2 soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Middelstum vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €575 en €3100. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zijn er slimme opladers met speciale opties als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Middelstum.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€510- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€695- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€875- €945
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Middelstum bedragen tussen de €450 – €1800. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €7,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check goede adviseurs uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1092 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Middelstum):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€125,58€1506,96
Elektrisch rijden€0,043€46,96€563,47
Besparing€0,072€78,62€943,49
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Loppersum

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Middelstum aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen mag het gebruiken. Alle details is terug te lezen op www.loppersum.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste laadpas.

Overzicht openbare laadpunten (maart 2024)

Laadstations in Middelstum zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen liggen tussen de €0,235 en €0,555 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder zie je alle openbare laadstations in Middelstum. Check tevens oplaadplekken en installatiebedrijven in Warffum, Usquert, Zijldijk, Oldenzijl en Oosternieland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden middelstum-9991

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Betreft het een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €1075 & €2425. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het type en model (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Essent, Eneco, Energiedirect, Budget energie en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,35 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzineauto kost je zo’n €10,35 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Groningen.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Middelstum monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Middelstum kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten zijn circa €1125. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Middelstum kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Loppersum biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.loppersum.nl.

Plaats een reactie