Laadpaal Oldenzijl

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een eigen laadpaal in Oldenzijl aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw CUPRA el-Born of bijvoorbeeld de Jaguar I-Pace EV320. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina vind je extra informatie over velerlei type laadstations, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €985.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oldenzijl

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de BMW i4 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Oldenzijl kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn situatie? Op deze pagina check je aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Oldenzijl. Op EVplan.nl lees je ook meer over Smart Charging.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Oldenzijl kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie gaat via de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Oldenzijl. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste moet je er rekening mee houden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Eveneens oogt het minder rommelig en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Oldenzijl.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Oldenzijl vergelijken

De kosten van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €725 en €3150. De prijs hangt vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met extra features als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Oldenzijl.

Soort laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€545- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€880- €970
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Oldenzijl variëren van €330 en ongeveer €2175. Dit is afhankelijk van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,00 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek populaire specialisten die werken in je omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1088 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oldenzijl):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€163,20€1958,40
Elektrisch rijden€0,050€54,40€652,80
Besparing€0,100€108,80€1305,60
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Het Hogeland

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Oldenzijl aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als vindbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details is terug te lezen op www.hethogeland.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Accu.

Lijst met openbare laadpunten (maart 2024)

Laadstations in Oldenzijl zijn veel beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven liggen tussen de €0,250 – €0,600 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Oldenzijl. Check tevens oplaadpunten en leveranciers in Oosternieland, Oudeschip, Roodeschool, Uithuizermeeden en Uithuizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oldenzijl-9986

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor personeel of bezoekers. Beschik je over een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk kost tussen de €850 – €2150. De kosten van het hele pakket hangt vooral af van het type laadstation (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Energiedirect, NLE, Essent, Budget energie en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,95 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen komt uit op zo’n €9,80 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Groningen.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Oldenzijl bevestigt het laadstation aan de muur of op een speciale paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Oldenzijl kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor bedragen circa €975. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Oldenzijl kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Het Hogeland verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.hethogeland.nl.

Plaats een reactie