Laadpaal Jubbega

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Jubbega aan huis. Via een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure + Tesla Model X Long Range Plus. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl tref je praktische informatie over diverse laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €915.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Jubbega

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Jubbega kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Daarbovenop is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de tarieven voor de elektriciteit (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder vind je belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Jubbega. Of klik door voor meer informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Jubbega installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant werkt met de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Jubbega. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Ook is het een strakker geheel en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Jubbega.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Jubbega vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €725 t/m €3300. De prijs wordt bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens onderscheiden we slimme stations met toffe snufjes als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Jubbega.

Laadstation typeLaadcapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€510- €650
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€540- €645
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€665- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €965
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Jubbega wisselen tussen de €370 & €2075. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,00 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk de beste adviseurs uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1164 km per 4 weken. Met dit aantal kilometers begroten we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Jubbega):

 • Benzine rijden 2023: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,042/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,110€128,04€1536,48
Elektrisch rijden€0,042€48,89€586,66
Besparing€0,068€79,15€949,82
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Heerenveen

Heb jij de beschikking over een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Jubbega aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals zichtbaarheid en drukte. Iedereen mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.heerenveen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Milieuvriendelijke EV.

Openbare oplaadpunten (december 2023)

Laadstations in Jubbega zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen schommelen tussen de €0,255 tot wel €0,620 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart vind jij de openbare laadstations in Jubbega. Bekijk ook laadmogelijkheden en aanbieders in Hemrik, Lippenhuizen, Terwispel, Tijnje en Luxwoude.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden jubbega-8411

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Bezit je een kantoor of bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €1000 – €2275. De prijsindicatie komt tot stand door het soort systeem (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Eneco, NLE, Essent, Budget energie en PowerPeers, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,10 per 100 kilometer. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost circa €9,55 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Jubbega bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Jubbega kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan bedragen circa €1000. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Veel populaire elektrische auto’s in Jubbega kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Heerenveen biedt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de paal dichtbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.heerenveen.nl.

Plaats een reactie