Laadpaal Rheeze

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Rheeze aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw MG ZS EV & Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl zoek je uitgebreide informatie over velerlei soorten laadpunten, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog voordeliger rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €910.
 • Een privaat laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rheeze

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals bijv. een Aiways U5 kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Rheeze kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een goed geladen accu. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? In onze keuzehulp check je inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Rheeze. Op deze website lees je ook meer over Private lease elektrische auto.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Rheeze kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil werkt met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Rheeze. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Rheeze.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Rheeze vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €725 tot en met €3350. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop zijn er slimme wallboxen en palen met speciale mogelijkheden als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Rheeze.

Type stationLaadcapaciteitTijd volle batterijOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€520- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW4 uur€690- €755
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €940
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Rheeze komen uit tussen de €360 en +/- €1850. Dit hangt af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €3,00 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek betrouwbare installateurs in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1126 kilometer op maandbasis. Met dit getal ramen we welke besparing er mogelijk is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rheeze):

 • Benzine rijden 2023: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,040/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€112,60€1351,20
Elektrisch rijden€0,040€45,04€540,48
Besparing€0,060€67,56€810,72
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in september 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardenberg

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Rheeze aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals toegankelijkheid en geschatte drukte. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Alle details kun je terugvinden op www.hardenberg.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Bijtelling.

Kaart met openbare laadpunten (september 2023)

Laadstations in Rheeze zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven variëren tussen de €0,295 tot wel €0,560 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht vind jij de openbare laadstations in Rheeze. Vind ook laadstations en aanbieders in Hoogenweg, Venebrugge, Radewijk, Anerveen en Holtheme.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rheeze-7794

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €1050 en €2125. De totale investering komt tot stand door welk merk je kiest (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, NLE, Budget energie, Essent, Eneco en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,10 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €9,70 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Rheeze zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Meestal is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Rheeze kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €825. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel gangbare elektrische auto’s in Rheeze kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Hardenberg biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt nabij jouw woning kan komen. Zie ook www.hardenberg.nl.

Plaats een reactie