Laadpaal Balkbrug

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Balkbrug aan huis. Middels jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi e-tron GT of DS 3 Crossback E-Tense. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je bruikbare informatie over populaire type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €915.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Balkbrug

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV zoals de Audi Q4 e-tron kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Balkbrug kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de kosten van jouw eigen stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp bieden wij tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Balkbrug. Of klik door voor meer informatie over Voordelige laadpas.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Balkbrug kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Balkbrug. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste is het zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Balkbrug.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand check je meer info over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Balkbrug vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €800 tot +/- €3250. De prijs hangt vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme laadpunten met leuke extra’s als gebarenherkenning die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Balkbrug.

Type stationLaadvermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€515- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€535- €645
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €755
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €1070
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Balkbrug liggen tussen de €340 en ongeveer €1950. Dit hangt af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Optioneel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk ervaren installateurs uit jouw gemeente.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1093 km per maand. Met dit getal ramen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Balkbrug):

 • Benzine rijden 2023: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,040/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,100€109,30€1311,60
Elektrisch€0,040€43,72€524,64
Besparing€0,060€65,58€786,96
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardenberg

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Balkbrug aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als vindbaarheid en doorstroming. Iedere woningbezitter kan het gebruiken. Uitgebreide informatie kan je lezen op www.hardenberg.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare laadpaal.

Kaart met openbare oplaadpunten (december 2023)

Laadstations in Balkbrug zijn 24/7 actief. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten lopen uiteen tussen de €0,230 en €0,605 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema doorzoek je de openbare laadstations in Balkbrug. Vind ook laadzuilen en aanbieders in Drogteropslagen, Dedemsvaart, Brucht, Bruchterveld en Kloosterhaar.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden balkbrug-7707

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een thuis-laadpaal en laten installeren zit zo tussen de €875 en €2000. De prijsindicatie wordt bepaald door het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, NLE, Engie, Essent, Budget energie en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,30 per 100 kilometer. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost je zo’n €10,20 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Balkbrug bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Balkbrug zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten liggen rond de €925. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de populaire elektrische auto’s in Balkbrug zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hardenberg biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.hardenberg.nl.

Plaats een reactie