Laadpaal Bathmen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Bathmen aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.4 1st & DS 3 Crossback E-Tense. Niet meer wachten op een vrije plek en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina zoek je waardevolle informatie over meerdere type laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €905.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bathmen

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals de Mercedes EQA kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Bathmen kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Verderop bieden wij een aantal kooptips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Bathmen. Bekijk ook meer info over Elektrische auto verzekering.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Bathmen kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem is compatibel met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Bathmen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Eveneens oogt het minder rommelig en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Bathmen.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan twee types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij vind je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Bathmen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €575 tot €3400. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder zijn er allerlei slimme systemen met extra functies als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Bathmen.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€660- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€880- €1045
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bathmen komen uit tussen de €300 en +/- €2125. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €5,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk betrouwbare deskundigen uit jouw regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1030 km (maandelijks). Met dit getal verwachten we welke besparing er mogelijk is. In ons geval hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bathmen):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,115€118,45€1421,40
Elektrisch rijden€0,043€44,29€531,48
Besparing€0,072€74,16€889,92
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Deventer

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Bathmen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken facetten als bereikbaarheid en drukte. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie kun je terugvinden op www.deventer.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Duurzame mobiliteit.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Bathmen zijn er voldoende. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,285 – €0,605 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje vind je de openbare laadstations in Bathmen. Op deze site vind je ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Okkenbroek, Lettele, Schalkhaar, Diepenveen en Colmschate.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bathmen-7437

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €1050 – €2150. Het tarief hangt af van het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, Essent, Budget energie, NLE en Pure energie, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,10 p/100 km. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost je al snel €10,25 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Bathmen plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Onderaan de streep is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bathmen kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor liggen rond de €800. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Bathmen kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Deventer biedt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of de paal niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook www.deventer.nl.

Plaats een reactie