Laadpaal Ouwsterhaule

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Ouwsterhaule aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + Tesla Model Y Long Range Performance. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website lees je uitgebreide informatie over meerdere soorten laadpalen, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €950.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ouwsterhaule

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de MG ZS EV kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Ouwsterhaule kopen is een goede investering. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Bovendien is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? Hieronder kan je aan de slag met een aantal kooptips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Ouwsterhaule. Op deze website lees je ook meer over Laadpaal installatie.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Ouwsterhaule installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een montagepaal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting werkt met de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Ouwsterhaule. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarnaast oogt het een stuk georganiseerder en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Ouwsterhaule.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Ouwsterhaule vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €500 tot €3000. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens onderscheiden we slimme laadpunten met speciale mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Ouwsterhaule.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€500- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€500- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€660- €780
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€860- €935
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ouwsterhaule lopen uiteen tussen de €300 tot €2050. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Informatie over laadpassen
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €4,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind ervaren specialisten uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1079 km op maandbasis. Op basis daarvan becijferen we wat je kunt besparen. In onze berekening kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ouwsterhaule):

 • Benzine rijden 2023: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,042/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€118,69€1424,28
Elektrisch€0,042€45,32€543,82
Besparing€0,068€73,37€880,46
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente De Fryske Marren

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Ouwsterhaule aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto mag hier parkeren en laden. Meer details kan je lezen op www.defryskemarren.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Private lease elektrische auto.

Openbare oplaadpunten (december 2023)

Laadstations in Ouwsterhaule zijn er veel. Iedereen kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,260 tot wel €0,620 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Ouwsterhaule. Bekijk ook laadzuilen en verkooppunten in Broek, Goingarijp, Delfstrahuizen, Rohel en Haskerhorne.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ouwsterhaule-8513

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor personeel of bezoekers. Gaat het om een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie kost tussen de €875 – €2100. De definitieve prijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, NLE, Engie, Energiedirect, Essent en Vattenfall, Vandebron, PowerPeers, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,60 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €9,50 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Ouwsterhaule zet het laadstation vast tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ouwsterhaule kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service bedragen zo’n €825. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. De gangbare elektrische auto’s in Ouwsterhaule zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente De Fryske Marren verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of het laadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.defryskemarren.nl.

Plaats een reactie