Laadpaal Soerendonk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Soerendonk aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi e-tron GT en/of Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker ontdek je praktische informatie over velerlei type laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €935.
 • Een laadstation bij de woning kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Soerendonk

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de Polestar 2 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Soerendonk kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? In het gedeelte hieronder bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden m.b.t. laadpaal laten installeren in Soerendonk. Op deze website lees je ook meer over Milieu.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Soerendonk installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Soerendonk. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte is het zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Soerendonk.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Soerendonk vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €925 tot +/- €3425. De prijs hangt vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder kan je kiezen voor slimme systemen met mogelijkheden als Autostart die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Soerendonk.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€540- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €630
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€660- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€845- €990
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2022
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Soerendonk komen uit tussen de €330 en €2000. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €2,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk betrouwbare deskundigen uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1175 km op maandbasis. Hiermee becijferen we wat je kunt besparen. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Soerendonk):

 • Benzine rijden 2022: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,043/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€135,13€1621,50
Elektrisch€0,043€50,53€606,30
Besparing€0,072€84,60€1015,20
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Cranendonck

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Soerendonk aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij zaken als zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.cranendonck.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Vergelijk laadpassen.

Openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in Soerendonk zijn veel beschikbaar. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen wisselen tussen de €0,250 tot wel €0,590 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Soerendonk. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en verkooppunten in Maarheeze, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Budel en Wessem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden soerendonk-6027

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Zoek je naar opties voor een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €1025 – €2125. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het type en model (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, NLE, Engie, Essent, Eneco en Vattenfall, Oxxio, Pure energie, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,20 per 100 kilometer. Goed om te weten: een auto met benzinemotor kost circa €10,30 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert legt een aparte stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Soerendonk plaatst het als wallbox aan de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Soerendonk kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €1000. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel beschikbare elektrische auto’s in Soerendonk kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Cranendonck biedt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.cranendonck.nl.

Plaats een reactie