Laadpaal Limmen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Limmen aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.4 1st + DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over populaire type laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €905.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Limmen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de Audi Q4 e-tron kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Limmen kopen biedt veel voordelen. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Bovendien is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Hierbij bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Limmen. Bekijk ook meer info over Informatie over elektrisch rijden.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Limmen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant kan laden met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Limmen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook kan het zijn dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Verder is het een strakker geheel en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Limmen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder vind jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Limmen vergelijken

De kosten van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €750 tot en met €3100. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme wallboxen en palen met snufjes als Autostart die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Limmen.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€525- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€510- €635
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€870- €990
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Limmen wisselen tussen de €400 en plus minus €1850. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €5,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk de beste adviseurs uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1048 km per maand. Op basis van dit gemiddelde verwachten we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Limmen):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€151,96€1823,52
Elektrisch rijden€0,049€51,35€616,22
Besparing€0,096€100,61€1207,30
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Castricum

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Limmen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken factoren als toegankelijkheid en doorstroming. Iedereen mag hier parkeren en laden. Meer informatie vind je op www.castricum.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrisch of benzine.

Openbare oplaadpunten zoeken (april 2024)

Laadstations in Limmen nemen in rap tempo toe. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen variëren tussen de €0,260 – €0,575 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht check je de openbare laadstations in Limmen. Vind ook laadstations en aanbieders in Groet, Schoorl, Bergen aan Zee, Bergen en Driehuizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden limmen-1906

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €875 en €2050. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Budget energie, Energiedirect, Eneco, Engie en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,20 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €10,05 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Limmen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Limmen kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor zijn zo’n €975. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Limmen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Castricum verstrekt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.castricum.nl.

Plaats een reactie