Laadpaal Valthermond

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Valthermond aan huis. Met behulp van een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker ontdek je extra informatie over betrouwbare type laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €910.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Valthermond

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Valthermond kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Tevens is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder check je handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Valthermond. Zie ook aanvullende informatie over Bijtelling EV’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Valthermond kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie is compatibel met de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Valthermond. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Valthermond.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand delen we meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Valthermond vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €600 tot €3350. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast onderscheiden we slimme stations met speciale opties als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Valthermond.

Laadstation typeVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€505- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€530- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€690- €790
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €955
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Valthermond liggen tussen de €410 & €2200. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,75 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal ervaren vakmannen uit jouw streek.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1157 kilometer per maand. Met dit getal verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Valthermond):

 • Benzine rijden 2023: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,049/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,145€167,77€2013,18
Elektrisch rijden€0,049€56,69€680,32
Besparing€0,096€111,07€1332,86
Kosten elektrisch vs benzine rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Borger-Odoorn

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Valthermond aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij zaken als bereikbaarheid en geschatte drukte. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie kan je bekijken op www.borger-odoorn.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Smart Charging.

Lijst met openbare laadpunten (december 2023)

Laadstations in Valthermond zijn er veel. Iedere EV-bezitter kan hier laden. Het is relatief wel duur. De onkosten schommelen tussen de €0,295 en €0,620 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema bekijk jij de openbare laadstations in Valthermond. Vergelijk ook laadplekken en leveranciers in Exloo, Odoornerveen, Odoorn, Valthe en Klijndijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden valthermond-7876

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €825 en €2100. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, Eneco, Budget energie, NLE en Pure energie, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,70 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost al gauw €9,75 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Valthermond zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Valthermond zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service liggen rond de €825. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Valthermond zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Borger-Odoorn verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.borger-odoorn.nl.

Plaats een reactie