Laadpaal Klijndijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Klijndijk aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 e-tron + Porsche Taycan 4S Plus. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website lees je handige informatie over geschikte soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €930.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Klijndijk

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Klijndijk kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Klijndijk. Bekijk ook meer info over Elektrische auto prive rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Klijndijk kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadzuil functioneert met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Klijndijk. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Eveneens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Klijndijk.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Klijndijk vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €575 tot +/- €3425. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens zijn er slimme opladers met speciale features als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Klijndijk.

Type laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€510- €650
3-fase laadpaal11 kW4 uur€665- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €955
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Klijndijk liggen tussen de €410 & €2125. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,25 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check goede verkooppunten in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1152 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers checken we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Klijndijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€138,24€1658,88
Elektrisch rijden€0,044€50,69€608,26
Besparing€0,076€87,55€1050,62
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borger-Odoorn

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Klijndijk aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie is te vinden op www.borger-odoorn.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling EV’s.

Openbare oplaadpunten in de regio (mei 2024)

Laadstations in Klijndijk zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten variëren tussen de €0,265 tot wel €0,615 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje treft jij de openbare laadstations in Klijndijk. Bekijk ook oplaadpunten en leveranciers in Zwinderen, Gees, Oosterhesselen, Eeserveen en Benneveld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden klijndijk-7871

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Gaat het om een pand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €950 en €2200. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, Engie, Eneco, Essent en PowerPeers, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,40 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Drenthe.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Klijndijk monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Klijndijk zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €1125. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Klijndijk zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Borger-Odoorn verstrekt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of de paal niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.borger-odoorn.nl.

Plaats een reactie