Laadpaal Venhorst

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Venhorst aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 e-tron of jouw Renault Zoe ZE50 R135. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker lees je bruikbare informatie over verschillende type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €980.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Venhorst

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Venhorst kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Venhorst. Op deze website lees je ook meer over Milieuvriendelijke EV.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Venhorst installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Venhorst. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Verder heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Venhorst.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref je extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Venhorst vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €950 tot +/- €3100. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme palen met functies als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Venhorst.

Type stationVermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€530- €620
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€665- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€830- €935
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Venhorst schommelen tussen de € 300 en €2025. Dit hangt vooral af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €5,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek ervaren deskundigen uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1045 km per 4 weken. Met dit aantal kilometers berekenen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Venhorst):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,125€130,63€1567,50
Elektrisch€0,045€47,03€564,30
Besparing€0,080€83,60€1003,20
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Boekel

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Venhorst aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als zichtbaarheid en of het technisch kan. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie is te vinden op www.boekel.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpassen vergelijken.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Venhorst zien we steeds meer. Iedereen met een abonnement mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen wisselen tussen de €0,265 tot €0,590 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Venhorst. Check tevens laadplekken en verkooppunten in De Mortel, Elsendorp, Handel, Gemert en Zeeland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden venhorst-5428

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €875 – €2200. De definitieve prijs komt tot stand door het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, NLE, Budget energie, Essent, Engie en Vattenfall, PowerPeers, Vandebron, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,95 p/100 km. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €10,20 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Venhorst plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Venhorst kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen circa €950. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel beschikbare elektrische auto’s in Venhorst zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Boekel heeft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de paal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.boekel.nl.

Plaats een reactie