Laadpaal Hapert

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een privé laadpaal in Hapert aan huis. Dankzij een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mini Electric + Kia e-Soul 64 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website lees je handige informatie over velerlei soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €915.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hapert

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Hapert kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder check je belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Hapert. Op deze website lees je ook meer over Actieradius.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Hapert kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1-fase laadstation werkt met een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Hapert. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Bovendien is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder oogt het een stuk georganiseerder en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Hapert.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Hapert vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €750 tot €3100. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien zien we steeds meer slimme opladers met extra’s als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hapert.

Laadstation typeVermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€540- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€545- €600
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €780
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€825- €1045
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hapert wisselen tussen de €390 en plus minus €2075. Deze prijs komt tot stand door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €7,50 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check erkende deskundigen in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1074 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we wat jouw potentiële besparing is. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hapert):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€112,77€1353,24
Elektrisch rijden€0,041€44,03€528,41
Besparing€0,064€68,74€824,83
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bladel

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Hapert aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.bladel.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpalen vergelijken.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Hapert zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten lopen uiteen tussen de €0,280 en €0,555 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart zie je alle openbare laadstations in Hapert. Op deze site vind je ook laadzuilen en leveranciers in Duizel, Steensel, Wintelre, Vessem en Knegsel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hapert-5527

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €1000 en €2375. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals NLE, Eneco, Energiedirect, Essent, Engie en PowerPeers, Vandebron, Pure energie, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost al gauw €10,40 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Hapert bevestigt het laadstation aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hapert kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor zijn zo’n €1125. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Hapert zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Bladel verstrekt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.bladel.nl.

Plaats een reactie