Laadpaal Bingelrade

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Bingelrade aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mini Electric en/of Jaguar I-Pace EV320. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Hier check je praktische informatie over geschikte soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €955.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bingelrade

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Bingelrade kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Tevens is het veel betaalbaarder dan laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina bieden wij belangrijke aspecten om over na te denken rondom laadpaal laten installeren in Bingelrade. Bekijk ook meer info over Elektrisch of benzine.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Bingelrade kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Bingelrade. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Ook is het goed om je te bedenken dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Evenzeer heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Bingelrade.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder vind je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Bingelrade vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €550 t/m €3325. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme opladers met innovatieve functies als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Bingelrade.

Type laadstationVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€530- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€850- €1045
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bingelrade bedragen tussen de €390 en +/- €1850. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €3,25 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind betrouwbare deskundigen uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1130 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde begroten we welke besparing er mogelijk is. Hierbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bingelrade):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€169,50€2034,00
Elektrisch rijden€0,050€56,50€678,00
Besparing€0,100€113,00€1356,00
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Beekdaelen

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Bingelrade aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken zaken als vindbaarheid en veiligheid. Elke EV-rijder kan het gebruiken. Alle details vind je op www.beekdaelen.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Voordelige laadpas.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Bingelrade zijn er veel. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten wisselen tussen de €0,285 – €0,560 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Bingelrade. Op deze site vind je ook oplaadplekken en aanbieders in Jabeek, Schinveld, Merkelbeek, Doenrade en Oirsbeek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bingelrade-6456

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €825 & €2200. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Engie, Energiedirect, Eneco en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,80 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost ongeveer €10,00 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Bingelrade bevestigt het laadstation aan de muur of op een speciale paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bingelrade zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen zo’n €1000. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Bingelrade dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Beekdaelen verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt nabij jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.beekdaelen.nl.

Plaats een reactie