Laadpaal Schinveld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Schinveld aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi e-tron GT of bijvoorbeeld de Mercedes EQV 300 Lang. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op dit portaal lees je extra informatie over diverse laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €905.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schinveld

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV als o.a. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Schinveld kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp vind je aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Schinveld. Bekijk ook meer info over Milieu.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Schinveld installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie draait op de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Schinveld. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Schinveld.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Schinveld vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 – €3100. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder zijn er slimme palen met mogelijkheden als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Schinveld.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€515- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€530- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€870- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Schinveld bedragen tussen de €450 en plus minus €1825. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij steeds meer services wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,75 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind aangesloten leveranciers die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1128 km per maand. Met dit aantal kilometers becijferen we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schinveld):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€157,92€1895,04
Elektrisch€0,048€54,14€649,73
Besparing€0,092€103,78€1245,31
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Beekdaelen

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Schinveld aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner kan het gebruiken. Alle details is ook gepubliceerd op www.beekdaelen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Vergelijk laadpassen.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Schinveld vind je op steeds meer plekken. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten wisselen tussen de €0,245 tot wel €0,580 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart vind je de openbare laadstations in Schinveld. Vergelijk ook oplaadpunten en aanbieders in Merkelbeek, Doenrade, Oirsbeek, Amstenrade en Hoensbroek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schinveld-6451

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Gaat het om een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €775 – €2000. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het soort systeem (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Essent, NLE, Budget energie, Engie en Vandebron, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,15 per 100 kilometer. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €9,70 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Schinveld plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). Moderne EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Schinveld zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service zijn zo’n €1000. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Schinveld kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Beekdaelen verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal in de buurt van jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.beekdaelen.nl.

Plaats een reactie