Laadpaal Oirsbeek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Oirsbeek aan huis. Op basis van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mini Electric of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Op EVPlan.nl bekijk je waardevolle informatie over verschillende type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €955.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oirsbeek

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Volkswagen ID.3 Pure kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Oirsbeek kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Op deze pagina vind je handige tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Oirsbeek. Op EVplan.nl lees je ook meer over Informatie over elektrisch rijden.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Oirsbeek kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Oirsbeek. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Bovendien ligt de kabel niet zo in het zicht en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je even kort wilt opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Oirsbeek.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Oirsbeek vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €725 – €3025. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zijn er slimme palen met speciale features als gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Oirsbeek.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €605
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €760
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€855- €990
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oirsbeek komen uit tussen de €310 en €2125. Dit hangt af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €7,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk aangesloten installateurs in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1125 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde checken we met welke kosten je rekening moet houden. Hierbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oirsbeek):

 • Benzine rijden 2023: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,045/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,125€140,63€1687,50
Elektrisch rijden€0,045€50,63€607,50
Besparing€0,080€90,00€1080,00
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Beekdaelen

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Oirsbeek aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken aspecten zoals bereikbaarheid en doorstroming. Elke bewoner kan het gebruiken. Alle details is ook te lezen op www.beekdaelen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrisch of benzine.

Overzicht openbare laadpunten (november 2023)

Laadstations in Oirsbeek zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten wisselen tussen de €0,280 tot wel €0,615 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Oirsbeek. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Amstenrade, Hoensbroek, Schinnen, Wijnandsrade en Nuth.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oirsbeek-6438

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €950 & €2200. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Budget energie, Eneco, Energiedirect, NLE en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost je zo’n €9,95 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Oirsbeek zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oirsbeek zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten bedragen circa €1100. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. De meeste favoriete elektrische auto’s in Oirsbeek zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Beekdaelen heeft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.beekdaelen.nl.

Plaats een reactie