Laadpaal Barendrecht

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Barendrecht aan huis. D.m.v. een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh en/of Ford Mustang Mach-E GT. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl lees je praktische informatie over geschikte laadpunten, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €985.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Barendrecht

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een BMW i4 kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Barendrecht kopen biedt veel voordelen. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Eveneens is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn situatie? Verderop bespreken we inhoudelijke informatie en tips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Barendrecht. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpassen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Barendrecht kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadzuil werkt met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Barendrecht. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste is het zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en blijft de kabel langer goed. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Barendrecht.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Barendrecht vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €525 tot €3150. Het prijskaartje hangt met name af van het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zien we steeds meer slimme opladers met leuke mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Barendrecht.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€515- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €760
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €1000
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Barendrecht bedragen tussen de €320 – €2050. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €5,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind erkende leveranciers uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1104 kilometer per maand. Met dit getal calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Barendrecht):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€143,52€1722,24
Elektrisch€0,048€52,99€635,90
Besparing€0,0820€90,53€1086,34
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Barendrecht

Een elektrische auto gekocht, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Barendrecht aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als toegankelijkheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Meer details is terug te lezen op www.barendrecht.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrische auto verzekering.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (mei 2024)

Laadstations in Barendrecht nemen in rap tempo toe. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten bedragen tussen de €0,285 en €0,605 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Barendrecht. Bekijk ook oplaadplekken en aanbieders in Ridderkerk, Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden barendrecht-2994

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor werknemers en klanten. Bezit je een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Naar de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €875 & €2350. Het hele prijskaartje komt tot stand door het soort systeem (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Engie, Eneco, Essent, NLE, Budget energie en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,85 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,00 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Barendrecht plaatst het oplaadpunt tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). Moderne EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Barendrecht zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten bedragen ongeveer €900. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Barendrecht zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Barendrecht verschaft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.barendrecht.nl.

Plaats een reactie