Laadpaal Ridderkerk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Ridderkerk aan huis. Op basis van jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of bijvoorbeeld de Lucid Air Pure. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website tref je uitgebreide informatie over populaire laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €975.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ridderkerk

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Audi Q4 e-tron is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Ridderkerk kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je kunt rekenen op een volle accu. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? Op deze pagina kan je aan de slag met een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Ridderkerk. Of klik door voor meer informatie over Vergelijk laadpassen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Ridderkerk kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie kan laden met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Ridderkerk. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Als laatste moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Ridderkerk.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij check je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Ridderkerk vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €850 tot en met €3025. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme opladers met toffe mogelijkheden als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Ridderkerk.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€505- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€680- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €1020
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top producten

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ridderkerk wisselen tussen de €400 – €2050. Dit is afhankelijk van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €5,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk goede installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1103 km (maandelijks). Op basis daarvan checken we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ridderkerk):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,125€137,88€1654,50
Elektrisch€0,047€51,84€622,09
Besparing€0,0780€86,03€1032,41
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Ridderkerk

Heb jij de beschikking over een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Ridderkerk aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als zichtbaarheid en of het technisch kan. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle info kun je terugvinden op www.ridderkerk.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Beste elektrische auto.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Ridderkerk zijn elke dag werkzaam. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten bedragen tussen de €0,270 – €0,610 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht doorzoek jij de openbare laadstations in Ridderkerk. Vind ook laadmogelijkheden en aanbieders in Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Gouda.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ridderkerk-2985

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €825 & €2325. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, NLE, Essent, Budget energie, Energiedirect en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,80 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost al gauw €9,50 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Ridderkerk monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ridderkerk kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor zijn circa €950. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. De gangbare elektrische auto’s in Ridderkerk zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Ridderkerk biedt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal nabij jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.ridderkerk.nl.

Plaats een reactie